top of page
vier muren
MUZIEKTHEATER (50 min)
WOE 17/04 - 21u30 - KLEINE ZAAL
0c333ff7-ae73-403b-9a47-746887545eb0.jpg

'VIER MUREN'. De oude wereld komt ten einde. De nieuwe staat voor deur. Overal op de wereld woeden er conflicten en proberen mensen los te breken van oude structuren of er juist naar terug te keren. Een deel van de mensen houdt krampachtig vast aan het oude en verzet zich uit angst en woede tegen iedere verandering. Een andere groep kijkt vooruit, maar lijkt het goede uit het verleden te vergeten. 'Vier Muren' is een hiphop-ritueel dat plaats creëert voor de woede, angst, rouw, viering en hoop die komt kijken bij het verlies van een oude wereld en de verwelkoming van een onbekende toekomst. Een bizarre muzikale mix van hiphop-mantra’s, slam-koren, krijsende gitaren, knallende drums en freestyle-profeties. 

 

“Een bizarre muzikale mix van hiphop-mantra’s, slam-koren, krijsende gitaren, knallende drums en freestyle-profeties.” 

Maker: Marios Bellas 

Bio

Marios Bellasis theatermaker, performer en muzikant. Hij studeerde in 2021 af aan de regieopleiding (RITCS) met theatraal ritueel “O”, dat mensen in volle lockdown liet samen komen rond de dood. Na zijn afstuderen speelde hij mee in EXTREME / MALECANE (Paola Pisciottano/Théâtre National), MARS en SEGEN (beide Youyougroup/Myriam van Imschoot) en Halleluja (Fleur Khani/detheatermaker). In 2022 verbond hij zich aan multidisciplinair collectief SOCHA, waarmee hij als muzikant, maker en performer de #ON FIRE -reeks (theater arsenaal) mee in de touwen zette. Eind 2023 kwam zijn eerste single Brussel uit. Daarnaast werkt hij aan zijn debuutalbum Honger. 

 

Credits
Concept & regie: Marios Bellas 

Van & met: Vianney Adriaens, Arber Alijaj, Marios Bellas, Lois Lumonga Brochez, Arne Demets, Elric Reinartz en Jurian Reinartz   

Met de steun van theater arsenaal en Mestizo Arts Platform (MAP)/WIPCOOP.

Foto's:

© Karolina Maruszak

  

bottom of page