Voor Nouofia 
Theater

Op een werf van een Belgisch bedrijf in Afrika komt een lokale arbeider, Nouofia, op een verdachte manier om het leven. Alboury, zijn zogezegde broer uit het nabijgelegen dorp, komt zijn lichaam ophalen maar dit blijkt onvindbaar.  

Werfleider Horn probeert Alboury door praatjes, whisky en geld te doen verdwijnen. Zijn opvliegende medewerker Cal wil het probleem met geweld oplossen. Intussen fladdert Léone, de kersverse vrouw van Horn net uit Brussel toegekomen, op de bouwplaats rond en raakt gefascineerd door Alboury.  

  

Deze tweetalige bewerking van het stuk van de Franse dramaturg Bernard-Marie Koltès (vertaling door Bart Meuleman) handelt over de confrontatie van culturen en het (gebrek aan) contact met de Ander. Het legt de existentiële angst bij de mens bloot en wijst op de daarmee gepaard gaande fundamentele eenzaamheid en vervreemding. In tijden van corona resoneert dit: mensen die geïsoleerd leven en de ‘gevaarlijke’ buitenwereld vrezen. Ook de klein-burgerlijke drama’s die zich in het stuk afspelen zijn schijnbaar ver van ons bed, maar bij nader inzien bedenkelijk herkenbaar.

 

Makers 

Regie en maker: Annelies Keyers

Actrice: Johanna Cusumano, Annelies Keyers

Acteurs:  Arthur Descamps​ en Antoine Duysens

Scenografie en regie: Hélène D'Udekem

Muziek: Louis Favre

Deze work-in-progress kadert binnen 'Travail de fin d'études (TFE)' bij de theaterschool Cours Florent Bruxelles.

Voor Nouofia_Sfeerbeeld.jpg
Foto maker Annelies Keyers.jpg

9 OKT 2021 - 15u00

Gesproken taal: Frans (met NL ondertiteling)