Sighs, Cries and Lies
Dans

Sigh, Cries and Lies is een fysieke podcast-voorstelling die de idyllische en ongemakkelijke aspecten van liefde en loslaten onthult en viert. Drie waanzinnige personages omarmen hun kwetsbaarheid en dwaasheid en nodigen het publiek uit om zich over te geven aan hun remedies, melodieën en zwakke knieën.

 

Deze voorstelling is tot stand gekomen in een horizontale samenwerking tussen dansmakers en performers Pauline Thuriot, Isabella Arboleda en Elliot Minogue-Stone. Ze maken deel uit van SIDEWARDS, een groter Antwerps collectief dat zich richt op het produceren van danswerk en het ondersteunen van individuele leden om actief te zijn in hun eigen toekomst. SIDEWARDS viert zijn internationale samenstelling en wordt gezien als een medium om de praktijken, visies en ervaringen van het lid te delen.

 

Deze voorstelling is bedoeld voor jongeren en volwassenen. Verwacht verleid en gemanipuleerd te worden door deze creatie, die overspoeld wordt door tegenstrijdigheden. Kan tranen bevatten.

 

Het thema liefde en loslaten was voor Elliot, Isabella en Pauline een duidelijk uitgangspunt. Het onderwerp wordt vaak verbannen naar de meest commerciële hoek van het artistieke veld, maar we wilden het centraal stellen in ons onderzoek en ruimte geven aan onze idyllische en onzekere instincten.

 

De contextualisering van Sighs, Cries and Lies is een overvloed aan culturele artefacten - geen trendy filosofische geschriften of modieus activisme. In plaats daarvan halen ze inspiratie uit liefde ballades en romcoms, waarbij ze hun lichaam, ziel en het plezier (en ook de uitdaging) vieren, dat ze kunnen vinden in liefde en loslaten.

 

Hun doel is om te bewijzen dat liefde en verlies geen 'dom' thema is, maar een groot deel van wat het betekent om mens te zijn. Het is het startpunt van enkele van onze grootste successen en ergste mislukkingen. In Sighs, Cries and Lies geven ze toestemming voor dwaasheden, plezier en komedie in de geest.

 

‘Start to Grow’ by LOLO

‘When I look into your eyes, the love begins to rise

Leaving out my mind, my body flies.

Life is easy when you start to tease me, gravity disappears.

If you hold my hand it’s not even cheesy.

I can spot you at the bar, you’re wearing dungarees.

They look camouflaged, like in the trees.

So let go, dare to let go.

Take off your mask and let it show.

You will know when you

Start to grow

Go with the flow.’

Makers

 

SIDEWARDS (Pauline Thuriot, Elliot Minogue-Stone, en Isabella Arboleda)

Met steun van RADAR Mechelen en Danspunt i.h.k.v. Code Dans 

Fotos: Jill Bertels

 

Meer weten? 

Website

Video

Postcard Cries, Sighs & Lies for print.jpeg

2 OKT 2021 - 20u15