PARASITE PARADISE
Theater

HET AARDS PARADIJS Witte stranden, wuivende palmbomen, zoete vruchten in overvloed. Het is goed mogelijk dat deze beelden in je opkomen. Maar bestaat zo’n volmaakte, zorgeloze plek eigenlijk (nog) wel? En waar kan je die dan precies vinden? 

Twee totaal verschillende vrouwen vinden elkaar onderweg. Beiden zoeken ze naar het Aards Paradijs. Maar aan hun tocht komt een eind wanneer ze in een diepe put vallen. Het is er koud, leeg en het water heeft een apart smaakje. Met een memorecorder als houvast proberen ze grip te krijgen op wat hen overkomt. Tot de borrelende wereld die al die tijd aanwezig was, haar eigen verhalen blijkt te vertellen. Ze eist haar rol en zeggenschap op en neemt geen genoegen met het louter fungeren als decor voor de mens. 

Parasite Paradise is ontstaan vanuit de fascinatie voor landschappen, eerst aangetast door de mens, daarna verlaten als lege ruïnes. Landschappen die vervolgens op bijzondere wijze heropleven en nieuwe ecologieën vormen. Parasite Paradise vraagt zich hoopvol af of de relatie tussen mens en natuur te herstellen valt. 

 

Makers

Tekst en concept: Anke Somers

Spel: Mélissa Diarra, Anke Somers

Coaching: Wanda Eyckerman 

Advies scenografie: Timme Afschrift

Beelden: Naser Kianersi 

Sound: Laurens Mannaerts

Techniek: Zita Windey & Lore Verhoeven

Foto's: Kristof Vanperre

Dank aan RADAR Mechelen. 

 

Met de steun van WIPCOOP/Mestizo Arts Platform.

Mestizo Arts Platform (MAP) staat voor een kunstenpraktijk die de schoonheid en de kracht van onze steden weerspiegelt. WIPCOOP – de Work In Progress Coöperatie van Mestizo Arts Platform – is een all year round ontwikkelingsparcours in Antwerpen, Brussel, Gent en Mechelen.  

Deze work-in-progress kadert binnen WIPCOOP van Mestizo Arts Platform.

fullsizeoutput_5f43.jpeg
ParasiteParadise©KristofVanperre8.jpeg
WIPCOOP COVER_Klein.jpg