Emily, such fun...
Theater

Emily is een vrouw vol humor. Ze is intelligent, heeft een zelden gezien inzicht in zichzelf. Ze is creatief. Haar vrienden gaan voor haar door het vuur. Toch vraagt ze euthanasie aan wegens ondraaglijk psychisch lijden. Op 25 augustus 2018 sterft ze. Emily blijft voor altijd 27. Begrijpe wie begrijpen kan. 

Een hyperpersoonlijke getuigenis op de grens tussen spelen en zijn  

 

Haar vriendin Michèle blijft achter met een berg herinneringen, hun chatgesprekken, een stapel teksten van Emily en nog meer vragen. Want hoe dicht ze ook bij Emily stond, tot de kern van haar lijden kreeg ze nooit toegang. Nu Emily er niet meer is, gaat ze op zoek naar antwoorden.  

‘Emily, such fun…’ is het verslag van haar zoektocht. Een confronterende getuigenis vol herinneringen, bespiegelingen en teksten uit eerste hand. 

 
Een artistiek onderzoek naar de relatie tussen tekst, muziek en beweging 

 
Sommige dingen gaan dieper dan de taal. Michèle brengt haar verhaal niet alleen in woorden, maar ook in beweging en dans. Taiko percussionist Grete Moortgat staat haar bij op het podium. Zo ontstaat een driehoeksverhouding tussen tekst, muziek en beweging waarbij dit laatste het raakvlak vormt tussen percussionist en performer.  

 

Emily, such fun…’ geeft een hyperpersoonlijke inkijk in de wereld van iemand met een psychische kwetsbaarheid, de psychiatrie en het euthanasiedebat. Maar vooral in de existentiële dimensie van lijden en hoe liefde en vriendschap tot voorbij de dood reiken. 

 

Over tg bARSt 

 

‘tg bARSt’ is een jong gezelschap opgericht door Michèle Even en Mattias De Paep. ‘Emily, such fun…’ is hun eerste project.  
 
‘bARSt’ staat voor de kracht en schoonheid van imperfectie. Ons werk vertrekt vanuit de liefde voor de barst in en tussen mensen. Met onze projecten willen we wat ongezegd blijft bespreekbaar maken. Daarbij zoeken we de grens op tussen spelen en zijn. Want een barst ontstaat onbedoeld en is daardoor altijd authentiek. 

 

Tekst & spel: Michèle Even 

Tekst & regie: Mattias De Paep 

Taiko compositie & uitvoering: Grete Moortgat 

Choreografie: Philine Janssens 

Lichtontwerp & uitvoering: Jasper Vanhalle en Bas Banen

Geluid: Dieter Lambrechts

Foto’s: Andreas Van Esbroeck

Een productie van tg bARSt

Coproductie: ARSENAAL/LAZARUS

Met de steun van RADAR Mechelen en Sabam for Culture 

Meer weten?

Interview Michèle Even Radio 1 - Interne Keuken (20 min)

Video

Emily, such fun...
Emily, such fun...

26 SEPT 2021 - 19u30 

OPGELET
Op 24, 25 en 26 september is de stad Mechelen minder goed bereikbaar. Er is dan een doortocht van het WK wielrennen voorzien. Klik hier voor meer info.