Corrumpuntur
Dans 

Corrumpuntur neemt je mee op een reis doorheen het macabere proces van decompositie. Volg hoe voor je ogen de danser langzaam verandert van levend persoon naar gedumpt lijk en hoe dit zelfs blijf voortbewegen na ontbinding. Observeer hoe elk klein detail in het lichaam transformeert van fase naar fase en hoe perceptie van tijd je blik op de dood kan veranderen.

 

Corrumpuntur is de eerste voorstelling van het collectief VanVer, een jong collectief dat bestaat uit Jarne VAN Perck en Cynthia VERpoorten. Met belang voor vooronderzoek neemt VanVer een blik op alledaagse aspecten zoals de dood, taal of intimiteit en wat dat kan betekenen op dansvlak. Onderzoek over hoe ontbinding of gesproken talen kunnen geïnterpreteerd worden in beweging en hoe dit te brengen op een podium.

 

Met Corrumpuntur neemt Jarne Van Perck een blik op wat het betekent om dood te zijn. Wat begon met een angst voor de dood is langzaam een appreciatie geworden voor het proces van ontbinding. Een lichaam dat voor een lange tijd na de dood blijft voortbewegen in de grond klinkt voor een danser als de hemel op aarde. Die fascinatie voor beweging na de dood is wat deze voorstelling heeft doen ontstaan. Dit idee wordt op het podium in beweging vertaald door Cynthia Verpoorten. 

 

Meer weten?
 Website
 Instagram

 

Makers

Productie: VanVer

Choreografie: Jarne Van Perck

Performer: Cynthia Verpoorten

Met de steun van STAD MECHELEN en RADAR Mechelen

Cynthia Verpoorten
236098214_3069764156601176_6860530671161075157_n.jpg
Promo in.jpeg

25 SEPT 2021 - 20u15 

OPGELET
Op 24, 25 en 26 september is de stad Mechelen minder goed bereikbaar. Er is dan een doortocht van het WK wielrennen voorzien. Klik hier voor meer info.