Chloé en Anton
Theater

Chloé en Anton vertelt het verhaal van een acteur en een danseres die repeteren aan hun voorstelling over afwijzing en de daaropvolgende emotionele schade. De twee zijn ook geliefden in het ‘echte’ leven, maar in die relatie kwamen de afgelopen dagen steeds meer barsten. Wat er naast de scène gebeurt, begint zich ook te manifesteren op de scène. Naarmate de repetities vorderen, zuigen de strubbelingen alle energie weg uit het creatieproces. Het verhaal van de voorstelling en hun eigen realiteit beginnen langzaam maar zeker door elkaar te lopen. Dit zorgt voor extreme spanning en emotionele ontladingen met pijnlijke consequenties. 

 

Chloé en Anton geeft een nijpend accurate blik op mislukking en verlies. Als toeschouwer geneer je je enigszins, wanneer je jezelf betrapt op voyeurisme. 

 

Dankzij de ruimtes die de samenwerkende Gemeenschapscentra (De Markten, De Kroon, Op-Weule, Platoo en Nekkersdal) in Brussel aan jonge kunstenaars ter beschikking stelden, deze zomer, hebben Amos en Judith in fijne omstandigheden kunnen repeteren. Bij De Maan (Mechelen) en op het KASK (Gent) hebben ze hun voorstelling afgewerkt. 

Makers

Amos Tindemans studeerde af aan het RITCS in de opleiding radio en was enkele jaren geleden al te horen als presentator op onder meer MNM en BRUZZ. Nu focust hij zich vooral op zijn werk in de podiumkunsten. Chloé en Anton is zijn eerste voorstelling.

 

Judith Van Oeckel studeerde in 2019 af aan P.A.R.T.S., waar ze als laatstejaarsstudente meedanste in Anne Teresa en Jolente De Keersmaekers locatievoorstelling SOMNIA (2019). 

chloé en anton.jpg

30 SEPT 2021 - 20u15